Saturday, 2024-04-20, 4:39 PM
Selam alejkum i Ehlen ve Sehlen na nas web-sajt.
Glavna Strana Registracija Prijava
EHLEN VE SEHLEN, Guest · RSS
Glavni izbornik
Tag Board
Statistika

Trenutno online: 1
Nasi Gosti 1
Korisnici 0
Login form
99 Allahovi imena
Citati Qur ana
Countdown.
Prayer Times
 
Glavna Strana » 2010 » January » 29 » Džamija "Kajserije": Oni koji su je vidjeli kažu da je najljepša
7:38 PM
Džamija "Kajserije": Oni koji su je vidjeli kažu da je najljepša

Džamija "Kajserije": Oni koji su je vidjeli kažu da je najljepša

E-mail Ispis PDF

U petak, 14. avgusta, u Goraždu će biti upriličeno svečano proklanjavanje džamije "Kajserije", prve na desnoj obali rijeke Drine, koja je još i prije završetka radova ponijela epitet najljepše u BiH. Prvom namazu u džamiji, koja Bosni vraća dio ljepote osmanlijske arhitekture, prisustvovat će na hiljade vjernika iz BiH i Turske.

- Brojni učesnici Festivala prijateljstva posjećivali su džamiju i divili joj se. Oni dolaze iz Evrope i cijele BiH i to je najljepša džamija koju su vidjeli - kaže goraždanski muftija Hamed ef. Efendić.

Radovi traju već godinu, a na njima su angažirani najbolji turski neimari iz firme "Biat" iz Istanbula, kojima pomažu u goraždanski majstori. Unutrašnjost džamije, u kojoj zastane dah, ukrasili su najbolji kaligrafi iz prijateljske zemlje. Izgradnju je finansiralo Muftijstvo Kajserija, a do sada je investirano više od milion eura.

- Očekujemo da će se grad Kajseri i muftijstvo uključiti i u izgradnju druge faze, te na taj način Goraždu pokloniti ono što zaslužuje s obzirom na sve što se ovdje dešavalo, s obzirom na decenije čekanja izgradnje vjerskog objekta na desnoj obali Drine i s obzirom da je ovom gradu potrebno nešto po čemu će biti prepoznatljiv u istočnoj Bosni i mnogo dalje - dodaje Efendić.

U drugoj fazi u haremu džamije bit će izgrađeno i sjedište Muftijstva i Medžlisa IZ Goražde, mektepske učionice, biblioteka, omladinski klub, sala za predavanja, stanovi za imame i vakufski dućani čime će plato na obali Drine dobiti kompletan islamski centar.
 
(Avaz)
Views: 2065 | Added by: w3bm@st3r | Tags: islamic web site | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Copyright MyCorp © 2024 Na ovom web-sajtu se nalazi dokumentacija sa islamski stranica
Sajt Pretraga
Sat
Kalendar
Vrjeme
bloguez.com
ilahije I kaside
Tag cloud
Sajt Arhiva
Linkovi
Ehlen we sehlen
RSS Feed