Saturday, 2024-04-20, 2:15 AM
Selam alejkum i Ehlen ve Sehlen na nas web-sajt.
Glavna Strana Registracija Prijava
EHLEN VE SEHLEN, Guest · RSS
Glavni izbornik
Tag Board
Statistika

Trenutno online: 1
Nasi Gosti 1
Korisnici 0
Login form
99 Allahovi imena
Citati Qur ana
Countdown.
Prayer Times
 
Glavna Strana » 2010 » January » 21 » Vjesti
0:24 AM
Vjesti

Vijesti

U Badgisu mudžahidi ubili 8 i ranili 7 američkih vojnika

vijesti-iz-afganistanaBADGIS, 20. januara - Najmanje 15 američkih vojnika je ubijeno i ranjeno u napadu iz zasjede od strane mudžahida u utorak u Murgab oblasti u provinciji Badgis.

Prema detaljima, osam američkih vojnika je ubijeno i sedmero ih je ranjeno dok su pripremali zasjedu mudzahidima, međutim neprijatelj je upao u zasjedu mudžahida.

Comments (0)
Opširnije...

Vilajet Nohčičo: Kadirov objavio "specijalnu operaciju” protiv mudžahida

vijesti-sa-kavkazaKolovođa čečenskih otpadnika, Kadirov, najavio je još jednu "specijalnu operaciju” protiv mudžahida. U izjavi novinarima, on je rekao da je cilj operacije da se ubije Dokka Umarov, vođa Kavkaskog Emirata.

Murted je također izjavio da će se "specijalna operacija” izvoditi u planinama Čečenije od Nožaj-Jurtske pa do Ačhoj Martanske oblasti. Operacija će se izvoditi pod rukovodstvom Adama Delimhanova.

Comments (0)
Opširnije...

Vojnici prijelazne federalne vlade se pridružili Eš-Šebabu

vojnici-se-pridruzili-sebabuMOGADIŠU, 19. januara - Vojnici prijelazne federalne vlade (PFV) sa voziliom se pridružili pokretu Eš-Šebab mudžahidin, rekli su zvaničnici u utorak.

Šejh Ali Muhammed Husejn, predstavnik Eš-Šebaba za regiju Banadir, rekao je da su vladina dva vojnika mladići i da su oni naveli više razloga zašto su napustili vladine snage u Mogadišu.

Comments (1)
Opširnije...

Ekskluzivno: Kompletan i zvanični izvještaj afganistanskih mudžahida o jučerašnjim operacijama u Kabulu

bilans-napada-na-kabulKABUL, 19. januara - Šehidski odred mudžahida Islamskog Emirata Afganistana je u 9:45 ujutro (18. januara) izveo seriju oružanih napada, šehidskih operacija i gerilskih napada na predsjedničku palaču i okolne ključne vladine zgrade, uključujući ministarstvo rudarstva i energije, ministarstva pravde, finansija i pravosuđa, Afganistansku banku i Sarena hotel u jako osiguranom gradu Kabulu, u centru zemlje.

Comments (8)
Opširnije...

Izvještaj iz Afganistana za 18. januar 2010.

spijunski-avionU Wardaku oboren špijunski avion američkih okupatora

Mužahidi su u subotu oborili američku bespilotnu letjelicu UAV u Sur Pitavi, blizu provincijskog glavnog grada Sajedabada. Guverner provincije je rekao da je špijunski avion letio nisko iznad sela proteklih 5 dana, kada je pogođen od strane mudžahida, što je uzrokovalo da UAV avion padne i razbije se u komade, čiji ostaci su ostali razbacani okolo sve do kasno uvečer u subotu.

Comments (2)
Opširnije...

Akcije talibana potresaju Kabul! (Foto i video)

napad-na-kabul-jan-2010KABUL, 18. januara - U ponedjeljak ujutro, 20 hrabrih mudžahida je napalo više vladinih objekata u centru Kabula. Mudžahidi su ušli u grad i pokrenuli simultane napade na predsjedničku palatu, zgradu ministarstva ruda, hotel Serenu, Afganistansku banku i zgradu ministarstva unutrašnjih poslova.

Prvo je napadnuta predsjednička palata (u trenutku kada su novi ministri polagali zakletvu, op.prev.).

Comments (16)
Opširnije...

Izvještaj iz Afganistana za 17. januar 2010.

vijesti-iz-afganistanaU Helmandu ubijena 3 i ranjena 2 britanska vojnika

HELMAND, 17. januara – Najmanje 3 britanska vojnika su ubijena i druga dva ranjena kada su pokušali da neutrališu minu u oblasti Baba Dži u provinciji Helmand, u nedjelju ujutro.

Ovaj incident se desio u vrijeme kada je David Miliband, britanski ministar vanjskih poslova, stigao u posjetu gradu Laškar Gahu.

Attachments: Image 1
Views: 1159 | Added by: w3bm@st3r | Tags: Islamic Art | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Copyright MyCorp © 2024 Na ovom web-sajtu se nalazi dokumentacija sa islamski stranica
Sajt Pretraga
Sat
Kalendar
Vrjeme
bloguez.com
ilahije I kaside
Tag cloud
Sajt Arhiva
Linkovi
Ehlen we sehlen
RSS Feed