Sunday, 2019-06-16, 6:29 AM
Selam alejkum i Ehlen ve Sehlen na nas web-sajt.
Glavna Strana Registracija Prijava
EHLEN VE SEHLEN, Guest · RSS
Glavni izbornik
Tag Board
Statistika

Trenutno online: 1
Nasi Gosti 1
Korisnici 0
Login form
99 Allahovi imena
Citati Qur ana
Countdown.
Prayer Times

Dove

Oni kojima se dova ne odbija

Oni kojima se dova ne odbija

Evo nekoliko dova na koje se Allah, dž.š., odaziva svojim robovima

1. Dova vjernika upućena bratu muslimanu u njegovom odsustvu: Od Ebu Derdaa' r.a. se prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: „Nema tog muslimana koji moli Allaha za svog brata dok je on odsutan a da melek, koji je zadužen za njega, ne uči istu dovu za toga koji moli." (Bilježi Muslim)

Zastitne dove 2-dio

Zastitne dove 2-dio

ZAŠTITNE DOVE, UČIMO IH ZAJEDNO

Kako smo i obećali, nastavljamo zajednički da učimo dove. Ovog puta smo odabrali kraće zaštitne dove za različite situacije. Iskoristimo njihove blagodati i uz Allahovu pomoć zaštitimo sebe i svoje porodice od svakog zla.

Upucuj dove Allahu i znaj da ce ti ih On uslisiti

Upucuj dove Allahu i znaj da ce ti ih On uslisiti

Stalno upucuj Allahu dove! Nemoj posustajati u tome. Sto vise budes dove upucivao, Allah ce ih sve vise i vise uslisavati. Uzviseni voli da Mu se stalno obracas dovom. Dova je Bogu ugodno djelo, srz ibadeta. Allah voli da cuje Svoje ime na tvojim usnama, voli Allah cuti kako Ga slavis, hvalis, velicas i od Njega trazis. Zato vjernice, cini ono sto Allah voli, upucuj dove Allahu, pa ce On tako i tebe zavoljeti. Sam znas da Allahu nisu potrebne tvoje dove, nego tebi! Da se onda zakljuciti, da Uzviseni Allah voli da cinis ono sto ce opet samo tebi koristiti, jer je Uzviseni Allah milostiviji prema tebi vise i od tvoje rodjene majke...

Moć dove

Moć dove

UČIMO ZAJEDNO DOVE ZA OTKLANJANJE BRIGA I TEGOBA

Ovaj tekst donosi nekoliko dova koje se uče u posebno teškim stanjima i situacijama. Naučimo ih zajedno i olakšajmo, uz Allahovu pomoć, iskušenja u kojima se nađemo!

Prelijepa dova

Prelijepa dova

Gospodaru naš, oprosti nam naše grijehe. Pokrij nam sramote. Smiluj se slabašnima. Popravi nam naša stanja. Uzmi nas u Svoju zaštitu. Sačuvaj nas od džehennemske vatre. Sakrij naše sramote. Primi naša pokajanja. Obriši nam grijehe i propuste. Gospodaru naš, nemoj nas usmrtiti a da ne budeš nama zadovoljan. Gospodaru, učini da ovaj svijet, dunjaluk, napustimo čineći dobro, a Tebi se utječemo od...

Jutarnji i večernji zikr

"Emsejna ve emse-l-mulku li-l-Lahi (a za jutarnju: asbahna ve asbeha-l-mulku li-l-Lahi), ve-l-hamdu li-l-Lahi, la ilahe ille- l-Lahu vahdehu la šerike lehu. Lehu-l-mulku ve lehu-l-hamdu ve huve ala kulli šej‘in kadir. Rabbi es eluke hajre ma fi hazihi-l-lejleti ve hajre ma ba' deha, Ve e'uzu bike min šerri hazihi-l-lejleti ve šerri ma ba'deha. Rabbi e'uzu bike mine-l-keseli ve su i-l-kiberi. Rabbi e'uzu bike min‘azabin fi-n-nari ve‘azabin fi-l-kabri"...

Lijepe dove

Lijepe dove

"Ja, Rabbi! Pokloni mi ljubav prema Tebi i prema onima koji Tebe vole, kao i prema svemu onome što me vodi do Tvoje ljubavi. Podari da mi ljubav prema Tebi bude draža od ljubavi žednog za hladnom vodom.”

Odabrane Kur'anske dove

Odabrane Kur'anske dove

Rabbena la tuzig kulubena ba'de iz hedejtena ve heb lena min ledunke rahmeten, inneke Entel-Vehhab.

"Gospodaru nas, ne dopusti srcima nasim da skrenu, kad Si nam vec napravi put ukazao, i daruj Svoju milost, Ti si uistinu Onaj koji mnogo daruje." (Ali Imran, 8)

Dove za razne prilike (III-dio)

Dove za razne prilike (III-dio)

ZASTITA OD SIHIRA, UROKA I DZINA

Allahov Poslanik s.a.v.s. je trazio utociste kod Allaha od dzina i pogleda insana (uroka) na razne nacine, sve dok nisu objavljene sure Felek i Nas. Kada su one objavljene ucio je njih, ostavivsi sve drugo. (Tirmizi- hasen)

Odabrane Poslanikove dove

Odabrane Poslanikove dove

Gospodaru moj, utjecem Ti se od prestanka Tvojíh nimeta (blagodati), od prestanka Tvoga blagoslova, od iznenadne nesrece i svakog Tvog nezadovoljstva. (Muslim)

Allahumme inni euzu bike min zevali ni'metíke, ve tehavvuli afijetíke, ve fudzaetí nikmetíke ve dzemi'i sehatíke.

Sajt Pretraga
Sat
Kalendar
Vrjeme
bloguez.com
ilahije I kaside
Tag cloud
Sajt Arhiva
Linkovi
Ehlen we sehlen
RSS Feed