Sunday, 2019-06-16, 6:36 AM
Selam alejkum i Ehlen ve Sehlen na nas web-sajt.
Glavna Strana Registracija Prijava
EHLEN VE SEHLEN, Guest · RSS
Glavni izbornik
Tag Board
Statistika

Trenutno online: 1
Nasi Gosti 1
Korisnici 0
Login form
99 Allahovi imena
Citati Qur ana
Countdown.
Prayer Times
 VISE O REKAIK

Rekaik

Priča o sljepom dječaku

 
Priča o sljepom dječaku

Krasna, istinita, poučna, nevjerovatna i krajnje dirljiva priča o slijepom dječaku koji je pomogao ocu da se vrati islamu

Još nisam bio napunio trideset godina kada mi je supruga rodila prvog sina. Ta noć mi je još u sjećanju. Sa družinom sam ostao sve do zore u jednom od mjesta lagodnosti. Večernja sjedeljka je bila puna praznih priča i besmislena govora. Puna tračeva, ogovaranja, zabranjenih opaski i haram komentara. Ja sam bio taj koji je prednjačio u nasmijavanju, ruganju i ogovaranju ljudi. Drugi su se, uglavnom, smijali i zabavljali.

Dani koji su mi promijenili život / Varao sam zenu, pa mi se to vratilo

 
Dani koji su mi promijenili život / Varao sam zenu, pa mi se to vratilo

Dani koji su mi promijenili život

Kolebala sam se prije nego sam poslala priču. Želim kazati svakom da Allahova blizina ima standarde. Na osnovu njih čovjek može vidjeti koliko je blizu ili daleko od Allaha. Moja priča počinje u djetinjstvu kada su mi roditelji pustili da slušam kratke sure u interpretaciji Abdulbasita Abdussameda. Kada bih čula njegov glas, plakala bih ne znajući zašto. Iz njegovog učenja sam i naučila kraće sure. Kada bih učila Kur'an, oponašala bih ga. Tako mi je prolazilo vrijeme do četrnaeste godine. Tada sam se, korak po korak, počela udaljavati od Allaha, sve dok nije došao dan u kome me je Allah htio podsjetiti da kosmos ima Moćnog Gospodara, Koji je kadar oživjeti i usmrtiti.

Znaš li nekoga ko bi me zaposlio...

 
Znaš li nekoga ko bi me zaposlio...

On je završio studij na Islamskom univerzitetu u Medini i bio je primjer inteligencije, a uz to je imao i druge diplome i preporuke. Ali i pored toga nije imao uspjeha u traženju posla, iako je obišao sve državne ustanove i privatne firme...

Zaista je Allahova pomoc blizu

 
Zaista je Allahova pomoc blizu

Ispričat ću vam vlastito iskustvo kao pouku ukoliko živite u strahu da bi vam neko mogao nasilje učiniti, jer najbolji zaštitnik i pomagač je Allah, s.w.t.. Prije par godina, krenula sam sa djecom na put, a u to vrijeme sam bila pod velikim pritiscima i različitim smicalicama, pa me nimalo nije iznenadilo što sam odmah po polasku primjetila da me prati teget plavi Golf. Skrenula sam na obližnju bezinsku pumpu kako bih provjerila da li me doista prate ili je...

Na silu su mi htjeli skinuti hidžab

 
Na silu su mi htjeli skinuti hidžab

Svoju priču, ispunjenu bolom i tugom, ispričat ću na sajtu profesora Amra Halida: Ja sam djevojka dvadesetih godina života. Jedinica sam, roditelji nemaju više djece. Još od djetinjstva sam živjela raskošnim životom. Studirala sam u stranim školama. Nismo prakticirali govoriti arapskim jezikom-jezikom Kur'ana. Čak ni u kući porodica nije govorila arapskim, ne znam zašto. Majka moga oca je amerikanka, i ona ga nije učila arapskom jeziku, ali mu je otac arap. Od djetinjstva sam...

Zaboravio je da Allah pravedno racune svidja

 
Zaboravio je da Allah pravedno racune svidja

Ova istinita priča iz Bosne bi trebala da bude upozorenje svima onima koji granice zla prelaze i zaboravljaju da je Allah iznad njih, da ih posmatra i bilježi svako dobro i upozorava: „Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjet će ga. A onaj ko bude ‎uradio i koliko trun zla – vidjet će ga" (Ez-Zilzal: 6-8).

Žena koja je gasulila umrle

 
Žena koja je gasulila umrle

Žena koja je gasulila umrle

Ja sam osamnaestogodišnjakinja, i zelim vam prenijeti priču koja je ostavila snažan utjecaj na moje srce. Tada nisam redovno obavljala namaz, ali kada sam pročitala ovu priču, počela sam klanjati sve namaze u propisano vrijeme.

Dijalog unuka i dida (istinit dogadjaj)

 
Dijalog unuka i dida (istinit dogadjaj)

DIDO: Djesi ti nako rano hodo jutros, sine moj?

UNUK: Pa isao sam klanjati sabah namaz u dzamiju, dido moj dragi.

DIDO: Aha, neka si sine! Da ti Allah dragi u kabul upise!

UNUK: Amin jarabi dido, svakome pa i meni! Kako si ti danas, kako podnosis vrucine ove?

Sudbina

 
Sudbina

MAJKA JE MISLILA DA MOŽE SINA ZAŠTIT OD ALLAHOVOG ODREĐENJA

U jednom gradu koji se nalazi u središnjoj Bosni, živio je bračni par koji 11 godina nije imao djece. Pokušali su sve moguće medicinske tretmane, nadriljekarstvo pa čak i učenje rukje ali sve je bilo uzalud, rezultat nije dolazio.

Mokrili su na njegovom mezaru

 
Mokrili su na njegovom mezaru

Mokrili su na njegovom mezaru

Prenosilac priče kaže:"Imao sam bliskog prijatelja koji mi je bio poput brata.Prošle nedjelje je poginuo u saobraćajnoj nesreći, neka ga Allah obaspe Svojom milošću, a porodici da strpljivosti. Imao je razuzdan sajt na kojem su se nalazile slike nagih žena. Nesreća je što nismo znali lozinku za ulazak. Željeli smo ga zatvoriti, ali nismo mogli.


Copyright MyCorp © 2019 Na ovom web-sajtu se nalazi dokumentacija sa islamski stranica
Sajt Pretraga
Sat
Kalendar
Vrjeme
bloguez.com
ilahije I kaside
Tag cloud
Sajt Arhiva
Linkovi
Ehlen we sehlen
RSS Feed